Hoe versnellen we de behandeling wimperverlenging

Ben jij al een ervaren wimperstylist en kan jij prachtige waaiers maken, maar zit je net nog niet helemaal lekker met de snelheid? Dan is het tijd om de juiste manier te vinden zodat je sneller kan gaan werken en je omzet kan verhogen. Wij gaan samen met jou ontdekken in deze blog wat voor jou in de praktijk het beste werkt. Als ervaren wimperstyliste kan je heel ver komen door HEEL veel te oefenen.

Wimpersalon opstelling ‘Licht’

Het licht in je salon is echt één van de allerbelangrijkste punten die je goed moet hebben staan voor het versnellen van de behandeling. 

Wij raden daarom ook echt aan om een goede professionele lamp te kopen. Als je licht zwak en geel is, kun je al die kleine wimpers niet zien en zal het je applicatie waarschijnlijk vertragen (om nog maar te zwijgen van het feit dat het op de lange termijn een bedreiging vormt voor de gezondheid van je eigen ogen).

Een goed georganiseerde trolley of lash organizer

Voor dat je klant komt zorg je dat je naast je behandelstoel een goed georganiseerd trolley hebt staan. zorg ervoor dat hij helemaal op en top georganiseerd is en dat je alle benodigdheden binnen handbereik hebt. Zo voorkom je dat je klant langer moet wachten op je voorbereiding en het is overzichtelijker voor jezelf. Wat ook een goed alternatief is voor de trolley, is een lash organizer waarin je ook alle producten en benodigdheden in kan zetten. Deze kun je ook eventueel in je trolley zetten en het staat ook nog eens leuk!

Time control

Wie kent nog van vroeger de ouderwetse wekker die je uitdrukt? Nou die wekker is een uitkomst voor de wimperstyliste. Je kan direct zien hoelaat het is en je hoeft niet op je telefoon te kijken. Wanneer je de tijd op je mobiel bekijkt, kan het ook nog eens heel erg afleiden waardoor je nog langer bezig bent.  

Hoeveel tijd plan jij in voor je klanten? Als je nog langer dan 2,5 uur bezig bent, plan dan je volgende klant eerder in en zet een timer. Bijvoorbeeld na 2 uur. Doordat je weet dat je minder tijd hebt, ga je ook sneller werken. Voor een nieuwe set is het normaal om er 2 uur over te doen en voor het opvullen verschilt het tussen de 60 en de 90 minuten per klant. Te snel werken is natuurlijk ook niet goed!

Thermometer & Hygrometer

Niets verandert sneller dan het weer en ook eigenlijk de temperatuur en je luchtvochtigheid in je ruimte. Het is super belangrijk  dat je naast je behandelstoel een thermometer/hygrometer plaatst zodat je precies kan bijhouden of je luchtvochtigheid en temperatuur op de juiste meet graden staan want als ze niet goed staan dan kan het de wimperlijm en de droogsnelheid beïnvloeden en wellicht je behandeling vertragen. Er zijn veel verschillende lijmen die allemaal het beste werken in verschillende luchtvochtigheden.
Meestal staat dit bij de beschrijving van de lijm.

De onder wimpers goed afplakken

Zorg dat je de eye pads gelijk goed plaatst want als je de onder wimpers niet goed bedekt zullen ze tijdens de behandeling omhoog blijven duiken en dan raken ze vermengt met de bovenste wimpers. Je wilt natuurlijk sneller werken en niet ook nog bezig zijn met het scheiden en loshalen van deze wimpers. Je kunt natuurlijk ook tape gebruiken.

Isolatie snelheid


Isoleren is nogal een dingetje als je net begint. Het is een nauwkeurig werkje. Zorg er altijd voor dat je goed isoleert en echt maar 1 haartje in het midden hebt. Hoe meer je oefent, hoe sneller de behandeling verloopt. Investeer je tijd aan het begin om het jezelf goed en nauwkeurig aan te leren want dit is een van de belangrijkste stappen bij een wimperbehandeling. Als je niet goed isoleert, plak je meerdere natuurlijke wimpers aan elkaar vast en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Jezelf de juiste stappen nauwkeurig aanleren is tip nr.1!

Borstel met mate


Ja, ja, we willen dat de wimpers van onze klanten absoluut perfect zijn, maar soms moeten we het borstelen gewoon inhouden. Het is echt onnodig om tussendoor veel te borstelen en het neemt veel tijd in beslag dus ik raad aan om het niet vaak te doen maar vooral op het einde van de behandeling. Als je continu wilt borstelen om meer overzicht te creëren, zorg dan dat je de wimper lengtes van te voren al aftekent. Lash mapping wordt dit genoemd.

Als je nou toch nog een beetje onzeker bent en dat je daarom ook wat langzamer werkt kan je ook aan lash mapping  denken. Daar heb je speciale lash mapping stickers voor op onder je oog ‘eye patch’ die plak je op je eye patch dan zie je precies welke lengte je moet gebruiken en daardoor kan je sneller werken.


Vraag altijd aan je klanten van te voren om echt alle make up thuis al te verwijderen want het kost je echt nog veel extra tijd als je het tijdens de behandeling moet doen. Het is natuurlijk erg fijn om een goede band met je klant te hebben maar ook hoe minder je klets t tijdens de behandeling hoe sneller je werkt want de klant blijft dan zo stil mogelijk met zijn/haar hoofd stil liggen.En ja, tuurlijk, je mag heus wel af en toe borstelen, maar niet om de paar geplaatste wimperextensions. Wel als je weer overzicht wilt creëren om het geheel te bekijken. Door efficiënt met uw tijd om te gaan, komt er gewoon meer tijd vrij voor uw klanten, dus verspil die tijd niet.

Maak afspraken met je klant om de applicatie snelheid te verhogen.

Geen make-up bij aankomst

Wanneer een klant naar de salon komt met oogmake-up op, kan het uw kostbare tijd verspillen aan het verwijderen van mascara die vastzit in de wimperlijn. Vertel uw klant om zonder make-up naar de salon te komen. Doet ze dit niet, reken er dan extra voor en vermeld dit ook in je prijslijst zodat je klanten weten waar ze aan toe zijn. Je kunt ook lash foams verkopen aan je klanten, waarmee ze hun wimpers dagelijks mee kunnen reinigen. Hierdoor verdien je er zelf ook nog eens iets extra’s aan.

Niet te veel praten tijdens de set

Natuurlijk helpt een gesprek met je klant voor de klantenbinding, maar wanneer een klant praat, beweegt ze haar gezicht, en dat vertraagt ​​je behandeling. Geef je klant een hydraterend lipmasker zodat ze niet kan praten. 

Maak het je klant comfortabel

Het is echt moeilijk om op trillende ogen te werken. Ooglidtrillingen komen van stress, angst en cafeïne. Maak je salon zo comfortabel mogelijk voor de klant, zodat ze haar ogen en lichaam heerlijk kan ontspannen. 

  • Deken: zorg voor een gezellige, verzwaarde deken
  • Kussen: Zorg voor een lashpillow
  • Muziek: speel een rustgevende afspeellijst af zodat ze in slaap kan vallen
  • Geen cafeïne: Vertel uw cliënt indien mogelijk vóór de afspraak geen koffie te drinken. Dit stimuleert de ooglidtrillingen

Werk met de juiste producten

Zorg voor jezelf dat je goede en fijne producten hebt om me te werken. Om mee te beginnen start je altijd met een primer om de wimpers te ontvetten en daarmee creëer je ook een betere retentie. Een goede basis is het halve werk.

Lash up your glue game

Ben je al  sneller geworden en werk je nog met een basis wimperlijm(2s-3s) of een wimperlijm die je hebt gekregen tijdens wimpercursus? Kijk dan eens naar lijmen die sneller drogen want als jij sneller werkt dan kan je een snellere lijm gaan gebruiken en win je er tijd mee! Kijk ook altijd naar de luchtvochtigheid van je ruimte en welke lijm het beste daarmee werkt.

Happy wimperbehandeling

Dit zijn natuurlijk heel wat tips! Maar het zijn zeker nuttige tips. Pas ze toe in jouw salon en versnel je behandeling en verhoog je omzet. Neem rustig je tijd om je eigen draai hierin te vinden want je hoeft niks te forceren. Het is natuurlijk wel fijn als je hierdoor steeds meer gelukkige klanten krijgt en prachtige wimper creaties kan maken in een kortere en tijd.


Heel veel succes 


XOXO


Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post